Structurile Ministerului Afacerilor Interne din Suceava au demarat campania de recrutări de tineri care vor să urmeze şcoli de ofiţeri sau subofiţeri de poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi sau pompieri. Ce se poate remarca din start este că pentru sesiunea din vară se fac recrutări doar pentru şcolile de ofiţeri. În cazul agenţilor de poliţie sau al subofiţerilor jandarmi, sesiunea de admitere este programată abia în ianuarie 2020. Această estompare a elanului în încadrarea de subofiţeri, care reprezintă grosul personalului, vine după o perioadă de recrutări masive. Pentru rezolvarea problemelor de personal, perioada de şcolarizare a şcolilor de subofiţeri a fost redusă de la doi ani la un an, atât pentru poliţişti, cât şi pentru jandarmi, iar cifrele de şcolarizare au fost dublate în ultimii ani.

Având în vedere aceste recrutări masive, probabil că mai marii Ministerului Afacerilor Interne au ajuns la concluzia că schemele sunt completate suficient, astfel că se va reveni la un ritm normal de şcolarizare.

Revenind la recrutările pentru şcolile de ofiţeri, sesiunea august-septembrie 2019, înscrierile au început deja şi se fac într-un termen scurt, până pe 24 mai.

Candidaţii pe locurile MAI la alte instituţii de învăţământ militare trebuie să îndeplinească şi criteriul de vârstă de 27 de ani împliniţi în anul participării Ia concursul de admitere.

Tinerii interesaţi de toate detaliile cu privire la cifrele de şcolarizare ale şcolilor de ofiţeri pot consulta ofertele postate pe site-urile structurilor MAI.