Lucrările de construire a unui nou pod peste râul Suceava, pentru realizarea unei rute alternative de circulaţie pentru Calea Unirii, au fost verificate în teren de primarul Ion Lungu, la o lună de zile de la demararea investiţiei.

„Luni dimineaţă am verificat lucrările la noul pod peste râul Suceava, cunoscut ca <Podul Unirii>. Am convocat la faţa locului reprezentanţi ai constructorului, ai proiectantului şi dirigintele de şantier. Lucrările merg bine, sunt în grafic, s-a turnat fundaţia la prima culee, la prima pilă, iar acum se lucrează la cea de a doua pilă. Trebuie să finalizăm cât mai repede acest pod pentru a fluidiza circulaţia în zona comercială”, a spus edilul sucevean.

În paralel cu lucrările de realizare a unui nou pod se lucrează şi la refacerea rosturilor de dilatare şi a suprafeţei de rulaj pe podul de la Bazar, ceea ce a dus la aglomerarea mai multor artere de circulaţie şi la disconfort pentru cei aflaţi în trafic.

„Ceea ce se întâmplă astăzi la podul care se repară în zona Bazarului ne arată cât de necesar este un pod nou”, a concluzionat Ion Lungu.

Cel de-al treilea pod peste apa Sucevei, din municipiul Suceava, va purta numele Podul Unirii, licitaţia şi contractul de realizare a acestuia fiind făcute în Anul Centenar, de sărbătorire a 100 de ani de la Marea Unire.

Acesta va avea o lungime de 104,4 m carosabil, o lăţime totală de 11,20 m şi câte 1,5 metri trotuare de o parte şi de alta.

Contractul pentru construirea unui nou pod peste râul Suceava a fost semnat cu asocierea SC Cornell’s Floor SRL Botoşani, SC Comir SRL Botoşani şi SC Aria Construct SRL Alba Iulia. Termenul de realizare este de 24 de luni de la semnarea contractului, care a avut loc în decembrie 2018.

Costurile de realizare a podului sunt acoperite aproape integral din creditul de 25 de milioane de lei contractat de municipalitate în urmă cu doi ani, din care pentru această lucrare au fost alocate peste 5 milioane de lei.