Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Preuteşti au fost informaţi prin 112 că pe un drum din localitatea Buneşti o maşină a ajuns într-un şanţ de la marginea drumului. Incidentul a fost anunţat miercuri după-amiază, înainte de ora 17.00, un echipaj de poliţie identificând pe DN 2 un autoturism VW Passat care se afla pe acostamentul drumului, cu o avarie la roata din dreapta faţă.

Lângă maşină a fost găsit un bărbat de 50 de ani, din comuna Bogdăneşti, care le-a declarat poliţiştilor că în timp ce circula pe drumul naţional a pierdut controlul direcţiei, după care maşina a derapat cu roata din faţă pe pietrişul de la marginea drumului. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că înainte de a se urca la volan şi a pleca spre municipiul Suceava consumase alcool. El a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus apoi la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar de cercetare penală, pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe interzise.