Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din municipiul Fălticeni, a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava, după ce a fost implicat într-un accident rutier violent pe E 85, la intrarea în Suceava, în dreptul Hotelului Imperium. Accidentul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la zece minute după miezul nopţii, şi a avut în prim-plan viteza şi probabil şi lipsa experienţei în condus. Tânărul de la volan tocmai îşi serbase ziua de naştere pe 13 iunie.  

Din primele cercetări ale poliţiei rezultă că Gabriel Pinticanu, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Fălticeni, aflat la volanul unui Seat Leon, cu care circula pe direcţia Fălticeni - Suceava, din cauză că nu a adaptat viteza într-o curbă uşoară la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Maşina scăpată de sub control a intrat în coliziune violentă cu temelia de la gardul împrejmuitor de la Hotel Imperium. După acest impact maşina s-a răsturnat, rostogolindu-se mai bine de 100 de metri. Şoferul a fost aruncat din autoturism la circa 15 metri distanţă de locul unde s-a oprit maşina sa.

Acul vitezometrului s-a blocat la 100 km/h.

În urma impactului motorul de la autoturismul Seat Leon s-a desprins de caroserie şi a lovit un autoturism marca VW Transporter care se afla parcat regulamentar în parcarea unui alt hotel din apropiere. Maşina era a unor turişti belgieni.

Din contrasens, un alt şofer a tras pe dreapta în ultima secundă. Acesta a povestit cum dintr-odată l-a văzut pe tânărul de 21 de ani cum venea cu viteză, în derivă.

„A venit în viteză, maşina deja venea în lateral din curbă, şoferul nu mai avea control, poate nu cunoştea drumul... S-a speriat, se vedea cum trage de volan stânga-dreapta şi nu a mai reuşit să redreseze”, a povestit martorul ocular. 

Primii la faţa locului au ajuns membrii unui echipaj de poliţie, care se afla cu aparatul radar în zonă. Conform unor martori, poliţiştii se sesizaseră că Seat-ul circula cu viteză.  

Tânărul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu mai multe leziuni, marea problemă fiind un traumatism cranian sever.

Tânărul a fost operat şi intubat, fiind internat pe secţia ATI, cu prognostic rezervat.

Poliţiştii de la Biroul Rutier Suceava au deschis un dosar penal şi continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul. 

Tânărul nu a putut fi verificat cu aparatul etilotest, însă la spital i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.