Ploile abundente au revenit în zona Sucevei, începând de duminică după-amiază și până luni seara, conform meteorologilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică dimineaţă, o avertizare cod galben de vreme instabilă și precipitaţii abundente pentru judeţul Suceava valabilă de duminică de la ora 13:00 până luni la ora 21:00.

În municipiul Suceava, precipitaţiile abundente, însoţite și de grindină, au fost înregistrate după ora 16.00, când cei aflaţi pe străzile orașului au fost rapid puși pe fugă atât de ploaia care se intensifica tot mai mult, cât și de bucăţile de gheaţă de mărimea unei unghii, care se prăvăleau zgomotos din văzduh.

Din fericire, grindina s-a oprit după câteva minute, dar ploile au continuat abundent și vor continua astfel, potrivit meteorologilor, până luni seara.

Conform atenţionării ANM, în intervalul menţionat vor fi perioade cu înnorări accentuate și averse ce vor avea și caracter torenţial.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Pe arii restrânse vor fi și descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și, posibil, grindină.