Lucrările de așternere de covor asfaltic de pe E 85, pe raza județului nostru, se apropie de final pe tronsonul dinspre Bunești spre Cumpărătura. Sunt lucrări începute de la 1 iulie, desfășurate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, prin Secția de Drumuri Suceava, în regie proprie. Imediat ce va fi finalizat acest tronson, drumarii se vor muta pe porțiunea benzinărie dezafectată Spătăreşti - limita cu judeţul Iaşi. Cel mai probabil pe acest tronson se va lucra chiar de săptămâna viitoare. 

Lucrările programate pentru această vară pe E 85 vor mai cuprinde și un al treilea tronson, Iacobeşti (intersecţia spre Milişăuţi) – Siret. În urma finalizării acestor lucrări, condițiile de trafic de pe E 85, pe raza județului nostru, ar urma să fie foarte bune pe întreaga întindere, dau asigurări cei de la DRDP Iași.

E 85 este drumul național-european cu cea mai mare întindere de pe raza județului nostru, de la intrarea dinspre Iași, traversând municipiile Fălticeni și Suceava și continuând până la Siret. 

Iniţial, firma TASA Botoşani a avut contract pentru reparaţiile întinse de pe E 85. Aceştia au lucrat anul trecut pe E 85 Suceava-Cumpărătura, însă între timp Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a reziliat contractul după ce operatorul a refuzat să mai continue să presteze cu tariful iniţial, din cauza scumpirii bitumului.

DRDP Iaşi a decis să lucreze în regie proprie pe E 85, cu utilaje închiriate şi cu mixtura asfaltică achiziţionată de pe Bursa Română de Mărfuri.