Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, Bucureşti, Craiova şi Suceava, au efectuat 32 de percheziţii domiciliare, ieri, la Argeş, Suceava şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar de contrabandă cu ţigări. Este vorba de ţigări de contrabandă care ajungeau într-o piaţă cunoscută din municipiul Piteşti (Piaţa Ceair).

Percheziţiile au vizat locuinţele a 21 de suspecţi.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie 2018 – iulie 2019, a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat în mod coordonat, în scopul achiziţionării unor cantităţi importante de ţigarete provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat şi comercializat către diverşi cumpărători, în principal în zona Pieţei Ceair din municipiul Piteşti”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti au fost duse, în vederea audierii, 21 de persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” şi al Brigăzii Mobile de Intervenţie a Jandarmeriei Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.