Primarul din Ipotești, Sorin Augustin Tofan, și-a pierdut mandatul înainte de termen pentru o situație de incompatibilitate din perioada în care era viceprimar al acestei comune. Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a semnat miercuri ordinul prin care mandatul de primar al lui Sorin Augustin Tofan încetează înainte de termen. Mirela Adomnicăi a precizat că a semnat ordinul după ce a primit raportul final din partea Agenției Naționale de Integritate cu privire la situația de incompatibilitate a primarului din Ipotești. După ce și-a pierdut mandatul, funcția de primar va fi preluată de viceprimarul comunei Ipotești, Constantin Bobu. Atât primarul, cât și viceprimarul din Ipotești sunt membri PNL.

Sorin Augustin Tofan a fost a fost descoperit în incompatibilitate de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în anul 2015, în perioada în care ocupa funcția de viceprimar. Potrivit ANI, Tofan s-a aflat în situație de incompatibilitate în perioada 12 noiembrie 2010 - 12 noiembrie 2014, deoarece a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Școlii Gimnaziale Ipoteşti, încălcând dispoziţii din Legea nr. 161/2003.

Potrivit ANI, în condițiile în care SC LIO-MAN SRL, societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat şi soţia acestuia deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator, a încheiat contracte comerciale de furnizare produse cu Primăria comunei Ipoteşti, respectiv cu Școala Gimnazială Ipoteşti, achiziţie directă de produse în baza mai multor facturi, în baza cărora societatea comercială a încasat suma de 7.016 lei, Sorin Augustin Tofan a încălcat şi dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Contactat telefonic, Sorin Augustin Tofan a declarat că va contesta ordinul de prefect prin care mandatul său a încetat înainte de termen.