Controalele efectuate de poliţişti în trafic au dus la identificarea unor cantităţi importante de material lemnos având documentele de provenienţă cu nereguli. Au fost astfel confiscate cantităţi de lemn de peste 8.000 de lei şi aplicate amenzi usturătoare, de peste 10.000 de lei.

Un prim caz a fost înregistrat marţi seara, în jurul orei 18.00, cândun echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ 209G, în comuna Straja, o autoutilitară condusă de un bărbat de 33 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei, care transporta material lemnos. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată şi cea din avizul de însoţire prezentat de şofer, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici pentru verificarea lemnului transportat. În urma inventarierii s-a stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea totală de 10,06 metri cubi lemn de foc şi nu 4,53 metri cubi conform documentelor. Materialul lemnos în valoare de 1.326 de lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Brodina. Conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 3.000 de lei şi cu amenzi în valoare totală de 2.450 de lei privind circulaţia pe drumurile publice, fiindu-i în acelaşi timp reţinute plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

La nici două ore distanţă, un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Broşteni a oprit pentru control pe DN 17B din localitate o autoutilitară cu remorcă condusă de un localnic de 26 de ani, care transporta material lemnos. Poliţiştii au avut informaţii conform cărora bărbatul efectua transporturi repetate în baza aceluiaşi aviz de însoţire şi au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că în remorcă se afla cantitatea de 22,80 metri cubi lemn rotund de esenţă molid şi nu 25,54 metri cubi, conform documentelor. El a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos din remorcă, în valoare de 6.800 de lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Broşteni.