Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au anunţat că au solicitat instanţelor de judecată arestarea preventivă a unui inculpat recidivist în fapte de violenţă, măsura fiind însuşită de judecători, care au emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Este vorba de un bărbat din Frasin, Ioan P., care era cercetat sub control judiciar pentru că a lovit cu pumnul în faţă un jandarm şi a fost implicat într-un nou scandal, o bătaie într-o benzinărie.

În primul caz, pe 23 martie 2019, în jurul orei 0.20 din noapte, un sergent major de jandarmi a intervenit pentru aplanarea unui conflict într-un bar din Frasin, unde a fost lovit cu pumnul în faţă, suferind leziuni care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale. Asupra inculpatului a fost găsit un cuţit, pe care acesta l-a purtat fără drept asupra sa în respectivul local.

Pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi portul fără drept al cuţitului, inculpatul a fost trimis în judecată, în stare de libertate, dar sub control judiciar. Cu alte cuvinte, a beneficiat de destul de multă clemenţă având în vedere gravitatea faptei.

Procurori au arătat că, deşi trimis în judecată, în seara zilei de 16 iunie, ora 22.00, într-o staţie de carburanţi din Frasin, pe fondul unui conflict mai vechi, trei indivizi (printre ei şi agresorul jandarmului) au agresat fizic două persoane de sex masculin care opriseră să alimenteze o autoutilitară, pe care le-au lovit cu pumnii şi picioarele în zona corpului.

Având în vedere comiterea noii infracţiuni, de tulburare a ordinii şi liniştii publice, în perioada de control judiciar, „procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au solicitat înlocuirea măsurii controlului judiciar instituit faţă de inculpat cu măsura arestării preventive, cererea fiind admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului, măsura fiind menţinută şi de Tribunalul Suceava, care a respins contestaţia formulată de inculpat”, se arată într-un comunicat al procurorilor din Gura Humorului. 

 

Încă un mandat de arestare pentru un scandalagiu din acelaşi grup

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au mai anunţat şi arestarea unui al doilea inculpat, care a acţionat la agresiunea din benzinăria din Frasin împreună cu agresorul jandarmului. Al doilea inculpat este anchetat pentru contrabandă, dar şi pentru implicarea în fapte cu violenţă, una la Ostra, respectiv cea de la benzinăria din Frasin.

Contrabanda a constat în transportul în cala unui autocar ce se deplasa pe ruta Rădăuţi – Londra a unei cantităţi de 2.000 de pachete de ţigarete.

O altă infracţiune este din data de 5 mai, când, într-un bar din Ostra, un bărbat a fost acostat de inculpat şi de o altă persoană, fiind lovit cu pumnii şi sticle de pe masă în zona capului, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 10-12 zile de îngrijiri medicale.

A urmat apoi agresiunea din benzinăria din Frasin, din data de 16 iunie.

În cazul acestuia, „procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au solicitat înlocuirea măsurii controlului judiciar instituit faţă de inculpat cu măsura arestării preventive, cererea fiind admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului, care a emis mandat pentru 30 de zile, formulându-se contestaţie ce urmează a fi soluţionată”.