Doi mopediști au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost protagoniștii unor accidente rutiere comise la sfârșit de săptămână. În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat că cei doi nu dețineau permise de conducere, unul dintre vehicule fiind neînmatriculat.

Un prim accident, în care a fost implicat un tânăr de 17 ani din comuna Bilca, a avut loc în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, în jurul miezului nopții, în timp ce minorul conducea un motoscuter Aprillia, pe un drum comunal din comună. La un moment dat acesta s-a dezechilibrat și a căzut de pe scuter, lovindu-se la mâna stângă. În cursul dimineții care a urmat, observând că umărul stâng este inflamat, s-a deplasat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat cu „contuzie umăr stâng”, ulterior fiind transferat la Spitalul Județean Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Polițiștii au fost și ei informați despre producerea accidentului, făcând acum cercetări pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „vătămare corporală din culpă”.

Duminică după-amiază, în jurul orei 16.40, un alt accident rutier avea să-l aibă protagonist pe un bărbat aflat pe motoscuter fără permis de conducere. În timp ce conducea mopedul pe strada Drumul Nou din orașul Vicovu de Sus, un localnic de 63 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu șanțul de pe partea stângă a sensului său de mers. În urma impactului bărbatul a fost rănit ușor, nefiind testat cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate. Bărbatului i-au fost recoltate probe de sânge la spital, iar în urma verificărilor făcute în baza de date a poliției, s-a constatat că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.