Recuperarea fizică, necesară atât după accidentări, cât şi pentru a creşte eficienţa antrenamentelor, este oferită gratuit sportivilor legitimaţi la cluburile sportive din municipiul Suceava, de Centrul medical Fiziomed. Managerul centrului, George Baranai, a declarat că de această facilitate au beneficiat deja sportivi de la echipe de fotbal şi de handbal, dar oferta este deschisă pentru toţi sportivii legitimaţi la cluburile din oraş, cu recomandare medicală de recuperare. Acesta a subliniat că pentru a asigura constant specialiştii necesari, Fiziomed a încheiat un parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, care trimite constant în practică studenţi de la facultatea de profil. „Recent, ne-au contactat şi cei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi pentru un parteneriat similar”, a afirmat George Baranai.

Recuperarea insuficientă a unui sportiv şi reluarea rapidă a activităţii poate duce la agravarea patologiei, la apariţia sechelelor dureroase sau a afecţiunilor cronice, cu creşterea corespunzătoare a perioadei de recuperare.

Procedurile de recuperare a sportivilor vizează o mai bună adaptare la efort, eficientizarea antrenamentelor, refacerea musculaturii, refacerea mobilităţii, flexibilităţii, forţei şi rezistenţei musculare, creşterea stabilităţii articulare în timpul efortului fizic, a agilităţii sportive şi coordonării etc.

Atunci când este nevoie de refacere în urma unor leziuni, aceasta trebuie instituită cât mai repede posibil, după ameliorarea durerii şi a leziunilor acute.