Silviu Covaşă, tânărul în vârstă de 25 de ani din Măneuţi, comuna Frătăuţii Vechi, care şi-a pierdut viaţa duminică dimineaţă, după ce maşina pe care o conducea, un VW Golf, a părăsit carosabilul şi a lovit un cap de pod, gonea pur şi simplu pe şosea. Acul kilometrajului maşinii s-a oprit la 141 km/h, o viteză mult prea mare pentru şoselele noastre şi cu mult peste limita admisă.

Duminică dimineaţă, în jurul orea 7.20, maşina condusă de Silviu Covaşă pe drumul naţional 2H a scăpat de sub control şi a pătruns pe acostament, iar ulterior a lovit un cap de pod al unei gospodării din Vicovu de Jos, în apropiere de magazinul cunoscut sub numele „La Pişta”. Tânărul a rămas încarcerat între fiarele contorsionate ale maşinii, iar echipajul de descarcerare chemat la faţa locului a avut de lucru minute bune înainte de a putea extrage trupul. Ulterior, echipajul de pe ambulanţa SMURD a făcut manevrele se resuscitare, dar totul s-a dovedit în zadar.

Pentru salvatori a fost un moment greu, şi asta pentru că Silviu Covaşă urmase cursurile de voluntar iniţiate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi le era cunoscut celor chemaţi la intervenţie.

De altfel, într-o postare emoţionantă pe pagina de facebook a ISU Bucovina Suceava, cei care l-au cunoscut pe Silviu Covaşă au dorit să-şi ia rămas bun de la el.

„Duminică dimineață, chiar înainte de ieșirea din tura de noapte, plină de evenimente neplăcute și parcă prevestitoare, am primit un apel pe 112, prin care se anunța despre o mașină intrată într-un cap de pod, la Vicovu de Jos, cu șoferul rămas încarcerat... Nici nu bănuiam că vom lucra zeci de minute pentru a extrage chiar trupul colegului nostru, SILVIU COVAȘĂ, voluntar ISU, prins în ghearele morții, între fiarele contorsionate ale mașinii… Acestea nu au mai vrut să-i dea drumul, nici după prelungitele manevre de resuscitare… Suntem triști, pentru că știm cât de mult își dorea să devină salvator… S-a antrenat cot la cot cu cei mai buni profesioniști și a dat dovadă că poate oricând să se alăture echipei noastre și să facă față cu brio. Acum, însoțit de lacrimile celor care l-au cunoscut, va intra în rândul salvatorilor din Cer… Dumnezeu să te ierte, SILVIU, iar Maica Domnului să-i aline pe toți ai tăi, pe care i-ai lăsat cu inima frântă de durere! Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Odihnește-te în pace!”, este mesajul postat pe pagina oficială a ISU Suceava.