În urma publicării articolului “Roberto Haret părăseşte oraşul în urma unor divergenţe cu managerul Spitalului Judeţean", care informează cetăţenii că medicul Roberto Haret, singurul medic cardiolog intervenţionist din Suceava, va părăsi oraşul nostru din cauza unor divergenţe cu domnul manager Vasile Rîmbu, dorim să ne exprimăm punctul de vedere, în calitate de cetăţeni ai Sucevei.

Nu intenţionăm să-l facem “erou” pe domnul doctor Roberto Haret, deşi este evident că ar merita acest lucru, dacă ne gândim la miile de pacienţi trataţi, operaţi şi salvaţi de dumnealui împreună cu echipa pe care o coordonează.

În contextul general, în care din ţară pleacă medicii şi nu putem să-i oprim pentru că nu stă în puterea noastră, dacă printr-o fericită întâmplare, Suceava beneficiază de serviciile, profesionalismul, experienţa, sufletul şi harul doctorului Roberto Haret, de ce trebuie să-l “fugărim” din oraşul nostru? Din cauza orgoliilor? Din cauza invidiei? Sau care este cauza? Pentru că în nici un caz nu poate fi vorba de incompetenţă atunci când vorbim despre acest medic de ale cărui consultaţii şi tratamente am beneficiat noi, părinţii noştri, copiii noştri….Atunci….a cui este incompetenţa ? Cui îi lipseşte dorinţa ca Suceava să aibă medici buni, cine îşi asumă faptul că fără un medic “salvator de inimi bolnave”, mulţi sau poate puţini dintre cetăţenii oraşului nostru vor avea de suferit sau vor pierde lupta cu boala? De ca să fie condamnată o masă de oameni pentru lucruri care, oricare ar fi ele, nu sunt mai importante decât SĂNĂTATEA ?

Scriem aceste rânduri cu marea speranţă că atât domnul manager Vasile Rîmbu, cât şi domnul doctor Roberto Haret vor accepta să se aşeze din nou cu calm la “masa negocierilor” şi că vor pune sănătatea cetăţenilor Sucevei mai presus de tot ceea ce a condus la această situaţie.

Nu căutăm vinovaţi, nu ne permitem să judecăm pe nimeni, nu contestăm meritele şi realizările domnului manager Vasile Rîmbu…spunem doar atât celor care au putere de decizie în acest caz: nu faceţi lucruri care pot afecta oameni nevinovaţi!

Sperăm că domnul doctor Roberto Haret va putea să-şi continue activitatea în oraşul nostru şi vă asigurăm că putem să ne întrunim în curtea Spitalului Judeţean Suceava, putem iniţia un miting, putem face auzită cererea noastră, dacă e nevoie!

Aşteptăm să vedem cât mai repede un nou articol în ziar prin care să fim informaţi că medicul Roberto Haret rămâne în Suceava!

Un grup de cetăţeni ai municipiului Suceava