Luna august, cunoscută de mulți ani drept una critică în ceea ce privește riscul rutier, și-a păstrat acest renume nedorit și în anul 2019. În mod atipic, deși accidentele grave au fost mai puține decât în luna august a anului trecut, numărul de persoane decedate a fost la fel de mare. 11 oameni au murit în doar o lună de zile pe șoselele județului.

Statisticile polițiștilor rutieri arată că în luna august a acestui an pe rețeaua de drumuri publice din județul Suceava s-au produs 25 de accidente grave, cu nouă mai puține decât în august 2018. În cele 25 de accidente au fost rănite grav 14 persoane (cu zece mai puține), însă au decedat 11 oameni, la fel ca și în august 2018.

Aceste cifre arată că aproape jumătate din accidentele grave au avut consecințe tragice. Asta se explică în parte prin numărul mare de accidente cu implicarea motocicliștilor. Trei tineri au murit în accidente de motocicletă numai în ultima decadă a lunii august. Accidentele s-au produs din cauza vitezei excesive cu care circulau cei care se deplasau pe două roți.

Din păcate, augustul s-a încheiat și cu un accident cu doi morți. În seara zilei de 29 august, doi soți din comuna Berchișești au fost accidentați mortal după ce mașina cu care se deplasau regulamentar, la ieșirea din Stroiești și Ilișești, a fost lovită violent de un BMW condus de un șofer din Botoșani, care venea din sens opus și care a făcut o depășire inconștientă, peste linia continuă.  

Per ansamblu, în anul 2019 Suceava stă mai bine la număr de accidente grave și de decedați în urma acestora. Cifrele sunt în scădere față de anul trecut, iar conducerea poliței județene speră ca acest trend să se mențină până la final de an. Asta ar însemna ca Suceava să scape după câțiva ani de nedoritul loc I la nivel național în ceea ce privește numărul de persoane decedate în accidente rutiere.

Problema majoră în această vară a fost legată de creșterea numărului de accidente grave cu implicarea motocicliștilor. În număr mare au rămas și accidentele în care cad victime pietoni. 

Anul trecut, în accidentele rutiere petrecute în județ au murit 84 de oameni, în timp ce în anul 2017 se înregistraseră 104 decedați în accidente rutiere.