Poliţia Română a anunţat că a dat în urmărire generală un bărbat din Gura Humorului pe numele căruia figurează un mandat de arestare preventivă, pentru infracţiuni la regimul rutier. Adolf Cristian Neuburger nu mai este însă de găsit, astfel că au fost declanşate procedurile de dare în urmărire. 

Adolf Cristian Neuburger este recidivist, având o condamnare pentru tentativă de omor. În septembrie 2013, bărbatul a fost protagonistul unei fapte violente. Un agent de pază din Gura Humorului a ajuns atunci la spital în stare gravă, în şoc hemoragic, după ce a fost atacat şi împuns cu o furcă de doi indivizi din Voroneţ, ambii cu antecedente penale. Unul dintre agresori a fost Adolf, iar fapta a fost încadrată la tentativă de omor. Pentru această faptă, bărbatul a primit o condamnare la 4 ani şi jumătate de închisoare, pe care a executat-o integral.

Răfuiala a plecat dintr-un club din Gura Humorului, unde agresorul avusese un conflict cu fratele victimei.

Revenind la faptele mai recente, comise nu la mult timp după eliberarea din penitenciar, pe 10 ianuarie a.c., în Gura Humorului, o maşină a pătruns pe trotuar şi a acroşat un pieton, după care a intrat în coliziune cu zidul unei clădiri, în colţul intersecţiei dintre strada Parcului şi bulevardul Bucovina, în Gura Humorului. Pietonul a suferit o fractură la un picior în urma accidentului, iar şoferul a dispărut de la faţa locului, cu tot cu maşină.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de la Gura Humorului, autovehiculul implicat în accident, un Audi A6 înmatriculat în Irlanda, a fost găsit după câteva zile la Păltinoasa, într-un spaţiu de depozitare folosit pentru maşini ce urmează a fi dezmembrate. Poliţiştii au găsit pe autoturism urmele unor avarii, provenite de la accidentul din 10 ianuarie. Mergând pe fir, aceştia au ajuns la cel care ar fi condus maşina, Adolf Cristian Neuburger.

Bărbatul nu are permis de conducere şi a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului pentru conducere fără permis, dar şi pentru părăsirea locului accidentului. Acest dosar se află în faza de judecată, la Curtea de Apel Suceava. După accidentul din ianuarie 2019, bărbatul a fost arestat preventiv, iar apoi pus sub control judiciar. 

Pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române se arată că urmăritul are în jur de 1,85 m înălţime, în jur de 100 de kilograme, prezentând „tatuaj pe antebraţul drept reprezentând <desen liber>, <pânză de păianjen>, <cap de mort>, <şarpe>, precum şi pe braţul stâng, partea superioară, reprezentând diverse imagini, <cap de femeie> şi alte desene”.