Doi fraţi din Rotunda – Liteni au primit ieri pedepse grele după o încăierare petrecută în vara anului 2017. Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au respins ca nefondate apelurile declarate de cei doi la sentinţa dictată de Tribunalul Suceava şi i-a găsit vinovaţi pe Gheorghe şi Ioan Vizitiu şi le-a aplicat condamnări cu executare, soluţia fiind una definitivă.

Gheorghe Vizitiu a primit 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, în timp ce fratele său Ioan Vizitiu a fost condamnat la 11 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, respectiv 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În final, Ioan Vizitiu va avea de executat 12 ani de închisoare.

Pe 28 august 2017, în jurul orei 23.00, Mihaela Vizitiu, în vârstă de 29 de ani, a fost lovită violent cu un par în cap, pe o uliţă de lângă casă. Tânăra şi soţul ei au avut o altercaţie cu verii bărbatului, iar spiritele au degenerat. Lovită puternic în cap, femeia a rămas la pământ, fiind preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean Suceava. La spital, femeia a fost diagnosticată cu comă post traumatică gradul II, traumatism cranio-cerebral prin agresiune, plagă contuză frontală dreapta, fronto temporal stânga şi a rămas internată în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava.

Iniţial, a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de lovire, însă, în urma analizării probatoriului şi având în vedere leziunile femeii şi concluziile medicilor, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.

Pe 1 septembrie 2017, la propunerea procurorului criminalist, Gheorghe Vizitiu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Suceava, măsura fiind prelungită ulterior. Pe 13 septembrie, procurorul a solicitat şi arestarea lui Ioan Vizitiu, însă acesta era dispărut de la domiciliu. Ulterior, şi acesta a stat o perioadă în arest preventiv, dar mai apoi, atât el, cât şi fratele său au fost judecaţi în stare de libertate.