Lucrările de montare a grinzilor noului pod peste apa Sucevei, Podul Unirii, au fost finalizate sâmbătă seara.

„Putem spune că mai avem un pod în municipiul Suceava. În 4 luni şi 20 de zile podul a fost ridicat. Felicitări constructorului!”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care a asistat la lucrările de amplasare şi asamblare a  grinzilor, cu macarale de mare tonaj.

Structura de rezistenţă a podului a fost finalizată recent, fiind turnate două culei şi trei pile, iar de vineri dimineaţă s-a început montarea grinzilor – în total 24.

Cel de-al treilea pod peste apa Sucevei are o lungime de 104,4 m carosabil, o lăţime totală de 11,20 m şi câte 1,5 metri de o parte şi de alta vor funcţiona drept trotuare.

Contractul pentru construirea unui nou pod peste râul Suceava a fost semnat cu asocierea SC Cornell’s Floor SRL Botoşani, SC Comir SRL Botoşani şi SC Aria Construct SRL Alba Iulia. Termenul de realizare este de 24 de luni de la semnarea contractului, care a avut loc în decembrie 2018, dar conform edilului sucevean, există mari şanse ca din  primăvară să fie deschisă circulaţia pe acest nou traseu.