Lucrările de reabilitare și modernizare a zonei centrale a municipiului Suceava, finalizate recent pe străzile Plăieșilor, Meseriașilor și Dimitrie Onciul, au dus la crearea unui număr total de 179 de locuri de parcare, dar și la introducerea sensurilor unice.

„Alți 439 de suceveni beneficiază direct de Proiectul de modernizare a Sucevei de la scara blocului. Cele 25 de scări de bloc beneficiază de drumuri și parcări reabilitate. Așa trebuie să arate întreg municipiul Suceava și în perioada următoare așa va fi!

Pe lângă lucrările de reabilitare a străzilor Plăieșilor, Meseriașilor și Dimitrie Onciul, a fost reabilitat și parcul din această zonă. După finalizarea marcajelor vor fi disponibile 179 locuri de parcare, dar se introduce și un nou sistem de circulație în zonă, cu sensuri unice”, a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a făcut apel la oameni să respecte semnele de circulație și marcajele, astfel încât cei din zonă să aibă unde parca mașinile liniștiți, iar cei care sunt în tranzit să nu se confrunte cu aglomerația.

În practică, sensurile unice sunt funcționale deja pe cele trei străzi, deși zilnic sunt situații în care șoferii ignoră semnele de circulație și marcajele rutiere, intrând pe contrasens.

 

Cum se circulă pe noile sensuri unice din zona centrală

Odată cu introducerea sensurilor unice, cei care circulă cu autoturismele pot merge din strada Nicolae Bălcescu direct către Curtea Domnească, pe strada Meseriașilor, dar cu viraj obligatoriu la dreapta, la intersecția cu Plăieșilor.

De pe strada Curtea Domnească, unde ieșirea este obligatoriu la stânga, cei care doresc se pot întoarce pe strada Nicolae Bălcescu virând la stânga pe strada Dimitrie Onciul, care are sens unic, doar de coborâre.

Alte variante de mers mai sunt prin viraj la stânga, de pe Plăieșilor, înainte de gangul spre Curtea Domnească, ocolind parcul pentru a reveni la intersecția cu Meseriașilor, unde o mică porțiune din strada Plăieșilor, cea din spatele Romtelecom, este cu dublu sens, încât se poate ajunge și pe Dimitrie Onciul.