Un autoturism Dacia Duster cu număr de înmatriculare al Ministerului Afacerilor Interne, aparţinând Prefecturii Suceava, a fost înregistrat de o cameră de pe bordul unei alte maşini în timpul unei depăşiri peste linia continuă, pe DN 17A, pe porţiunea Palma-Suceviţa.

Şoferul autospecialei MAI - 44616 stă în spatele unui autoturism care rulează ceva mai încet în faţă, într-o zonă de curbe, cu linie continuă, şi intră în depăşire înaintea unei curbe strânse la dreapta, cu vizibilitate spre zero. Manevra a fost fără îndoială riscantă (deşi şoferul a rămas pe contrasens mai mult până să depăşească, încercând să se asigure că nu vine nimic din sens opus) şi cu siguranţă neregulamentară.

În general, în astfel de cazuri, cu imagini clare care circulă pe reţelele de socializare, Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava nu se autosesizează pentru a lua măsuri de sancţionare invocându-se faptul că imaginile nu sunt înregistrate cu un mijloc omologat, care să fie acceptat de instanţele de judecată, în caz că cel sancţionat face o contestaţie faţă de măsurile luate faţă de el. 

Imaginile pot fi urmărite pe site-ul cotidianului nostru, ataşate la acest material.