Un incident grav s-a petrecut zilele trecute într-o pădure de pe raza judeţului Neamţ, incident în care au fost implicaţi trei tineri pasionaţi de enduro din Suceava şi un paznic de vânătoare de la Ocolul Silvic Borca. Fiecare tabără are propria versiune, iar poliţiştii trebuie acum să stabilească de partea cui este adevărul.

Versiunea celor trei suceveni este că au fost abordaţi de paznicul de vânătoare şi acuzaţi că au venit la furat material lemnos cu motocicletele. Tinerii au rămas surprinşi şi l-au întrebat dacă glumeşte, moment în care paznicul de vânătoare l-a lovit pe unul dintre ei cu patul puştii. Din impact, puşca i-a scăpat şi a căzut afară din maşină, iar apoi acesta s-a speriat şi a fugit de la locul incidentului.

Incidentul s-a petrecut pe 15 septembrie, în jurul orei 20.00, iar cei trei tineri cu motocicletele enduro au luat arma paznicului de vânătoare şi o oră mai târziu au predat-o la Postul de Poliţie Frasin, ocazie cu care tânărul agresat a depus şi o plângere.

De partea cealaltă, reprezentanţii Romsilva spun că maistrul de vânătoare ar fi fost agresat şi cei trei suceveni i-au furat arma. Angajatul Ocolului Silvic Borca a depus şi el o plângere la Poliţie, dar nu imediat după presupusa agresiune, ci abia la miezul nopţii.

Cei de la Romsilva au remis şi un comunicat în care îşi apără angajatul, comunicat pe care îl redăm în cele ce urmează: 

„Avem, din păcate, un nou caz de agresiune asupra unui coleg, la Direcția Silvică Neamț. Mihai B., maistru de vânătoare la Ocolul Silvic Borca din cadrul Direcției Silvice Neamț, a fost victima unei agresiuni duminică, 15 septembrie a.c., în timpul unei acțiuni de observare a faunei și de verificare a punctelor de monitorizare pe raza Fondului cinegetic 23 Sabasa. Maistrul de vânătoare a fost oprit seara, în jurul orei 20:00, pe un drum forestier, de către un grup de peste zece persoane, în urma agresiunii fizice fiindu-i furată arma de serviciu. Unul dintre agresori a îndreptat arma spre angajatul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, amenințându-l cu moartea. Mihai B. a fost urmărit de grupul de agresori, dar a reușit să se refugieze în pădurea alăturată și a apelat numărul de urgență 112, când a intrat în aria de acoperire a rețelei de telefonie mobilă. Ulterior, arma de serviciu a maistrului de vânătoare, o carabină, a fost predată la Postul de Poliție al orașului Frasin, în județul Suceava. Această agresiune survine la câteva zile după ce un alt angajat al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, Răducu G., pădurar în cadrul Ocolului Silvic Pașcani, a fost ucis de trei persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori”.