O nouă generaţie de adolescenţi pasionaţi de poezie şi fotografie s-a bucurat de cel mai mare concurs de arteadresat tinerilor din clasele IX-XII din România,„LicArt”, competiţie ajunsă la cea de-a XVIII-a ediţie.
Evenimentul din acest an s-a încheiat cu Tabăra de Creaţie de la Sulina, de la începutul acestei luni, de care s-au bucurat cei 28 de finalişti din cadrul celor două secţiuni ale „LicArt” (Poezie şi Fotografie).

Anunţarea câştigătorilor şi premierea s-au desfăşurat tot la Sulina, poezia „Script” a Sorinei Rîndaşu, elevă a Colegiului Naţional ”Petru Rareş” Suceava, adjudecându-şi Premiul al II-lea şi 1.200 de lei. Aşa au decis membrii Marelui Juriu, poeţii Ioan Es. Pop, Răzvan Ţupa şi criticul Paul Cernat.

„Din cei peste 1.600 de competitori, 28 au fost desemnaţi finalişti şi au ajuns în Tabăra de Creaţie de la Sulina. Acolo au participat la ateliere de creaţie susţinute de poeţii Andrei Dosa, Alex Văsieş şi Luca Ouatu şi de fotografii Patricia Hilbert şi Cristian Munteanu. Au dus la capăt o mulţime de proiecte care i-au stimulat să lucreze împreună, să comunice şi să combine cele două arte. Şi, desigur, s-au bucurat de Deltă şi de Mare”, au transmis organizatorii.

Aceştia au mai arătat că „LicArt”, cel mai mare concurs din România, e pe cale să devină una dintre cele mai puternice mişcări culturale din ţară. De 18 ani, zeci de mii de liceeni au avut oportunitatea de a-şi măsură forţele artistice, de a-şi arată talentul şi de a fi apreciaţi de personalităţi remarcabile.
„LicArt” a stimulat simţul artistic al multor tineri, nu doar prin organizarea celui mai mare concurs de acest gen, prin oferirea la finalul fiecărei ediţii a unor premii deosebite sau a posibilităţii de a participa la workshopuri susţinute de profesionişti, dar, în primul rând, prin faptul că oferă an de an posibilitatea ca o nouă generaţie să fie integrată în Familia „LicArt”.

„<LicArt> rămâne printre prea puţinele spaţii de afirmare a valorii, în care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuţi şi înţeleşi”, au mai adăugat iniţiatorii festivalului.