Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, că organizarea alegerilor prezidenţiale din data de 10 noiembrie a.c. este conform calendarului stabilit, în cele 114 unităţi administrativ teritoriale ale judeţului fiind organizate 559 de secţii de votare.

Potrivit comunicatului, prefectul Adomnicăi a precizat, la videoconferinţa pe tema alegerilor prezidenţiale condusă de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, că judeţul Suceava se află în grafic cu toate operaţiunile din calendarul alegerilor, predarea buletinelor de vot către toate secţiile de votare fiind programată pentru ziua de sâmbătă, 9 noiembrie, în intervalul orar 8.00-16.00.

Prefectul a mai spus că predarea proceselor-verbale va avea loc în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, între orele 22.00-6.00, „în intervale orare foarte bine stabilite pentru a nu se crea aglomeraţie şi pierdere de timp”.

Prefectul Judeţului Suceava a adăugat că a fost realizată arondarea secţiilor de votare pe toate unităţile spitaliceşti din judeţul Suceava, iar împreună cu managerii spitalelor se va gestiona procedura de preluare a cererilor de solicitare a urnei speciale, în ziua de sâmbătă, 9 noiembrie, între orele 18.00-20.00 pentru pacienţii internaţi.

Pentru alegerile prezidenţiale din judeţul Suceava au fost tipărite şi distribuite 666.369 de buletine de vot, fiind aşteptaţi la urne 603.790 de alegători.

Conform calendarului alegerilor prezidenţiale 2019, campania electorală se încheie astăzi, la ora 7.00.

„Votarea va începe duminică, 10 noiembrie, de la ora 7.00, şi se va încheia la ora 21.00, cu precizarea că se poate prelungi până la ora 23.59 pentru alegătorii care aşteaptă să voteze la sediul secţiei de votare sau în afara ei, la rând”, se mai arată în comunicat.