Inventivitatea „turiştilor comercianţi” care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret a mai dat o probă, zilele trecute, la poarta de intrare în ţară.

Potrivit celor afirmate de ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercurea trecută, în jurul orei 06.00, pe pista de acces în ţară din PTF Siret a intrat un microbuzMercedes Sprinter înmatriculat în Ucraina, care era condus de cetăţeanul român I.S., în vârstă de 36 de ani. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor, condiţii în care au descoperit 246 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care fuseseră ascunse în cutii de prăjituri şi cereale. Ţigările, în valoare totală de 369 de lei, după cum au transmis poliţiştii de frontieră, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 5.000 de lei.

Comisarul-şef Poroch-Seriţan a mai arătat că în aceeaşi zi o patrulă de la SectorulIzvoarele Suceveia observat un grup de persoane care transporta colete voluminoase de la graniţă spre un autoturism. În momentul în care suspecţii au observat echipajul poliţiei de frontieră, au abandonat coletele şi au fugit în pădure, iar maşina a demarat în trombă spre localitatea Sălaş. Pentru că fugarii au ignorat somaţiile prin voce, poliţiştii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată suspecţii nu s-au oprit. În apropiere au fost descoperite zece colete cu ţigări care au fost transportate la sediul Sectorului, unde în urma inventarierii au fost înregistrate 5.548 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 64.912 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.