Un incendiu observat şi anunţat cu întârziere a distrus locuinţa unei familii din comuna Moldova Suliţa. Focul a fost semnalat prin intermediul unui apel la 112 sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 08.15, spre locul incendiului deplasându-se angajaţii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Breaza şi Moldova Suliţa.

Ajunse la faţa locului, echipajele de pompieri au constatat că gospodăria în care se aprinsese casa de locuit se afla într-un loc izolat, pe un deal, la aproximativ 1,2 km de cel mai apropiat drum accesibil autospecialelor de stingere. La sosirea pompierilor casa cu parter şi mansardă şi construită din lemn era cuprinsă în întregime de flăcări, existând pericolul de propagare a focului la celelalte construcţii din gospodărie. Pentru intervenţie, pompierii au fost nevoiţi să desfăşoare un dispozitiv de stingere ”în releu”, format din trei motopompe şi 35 de role de furtun a câte 20 de metri lungime fiecare, incendiul fiind lichidat după circa 5 ore de intervenţie.

Flăcările au afectat grav casa pe o suprafaţă de circa 100 de metri pătraţi, fiind distruse mobila, aparatura electrocasnică, materiale textile, tâmplăria din lemn, obiectele sanitare, precum şi documente personale şi alte bunuri. Cercetările întreprinse de pompieri au stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum deteriorat. Nu au fost înregistrate victime, iar pompierii au reuşit salvarea celorlalte construcţii din gospodărie.