Ansamblul etnofolcloric "Plăieşii", din Republica Moldova, laureat al mai multor festivaluri, creat şi îndrumat de Nicolae Gribincea, va concerta sâmbătă, 29 februarie 2020, de la ora 18:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Spectacolul se numeşte „Mândruliţă, floare rară”. Sucevenii şi nu numai care aleg să participe la concertul „plăieşilor” se vor bucura de un repertoriu bogat.

Publicul este invitat la un spectacol plin de energie. Ansamblul etnofolcloric "Plăieşii" a fost creat de profesorul Nicolae Gribincea în anul 1989, pe când era angajat al Filarmonicii Naţionale „S. Lunchevici” din Chişinău, unde activa în calitate de dansator şi coregraf pentru ansamblul „Lăutarii”. Atunci a luat sub aripa sa un grup de copii şi adolescenţi, iar de-a lungul anilor, prin şcoala „Plăieşilor” au trecut foarte mulţi tineri talentaţi. Pe 26 februarie 2014, Ansamblul etnofolcloric "Plăieşii" a susţinut un concert aniversar, la 25 de ani de activitate, cu genericul „Cât îi omul tinerel”, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”din Chişinău. Pe 16 februarie 2017, în cadrul unui spectacol susţinut la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Ansamblul etnofolcloric "Plăieşii" a lansat două albume: “La casa cu oameni buni”, cu cântece de voie bună şi pahar, şi “Tot cu dragostea şi dorul”, construit pe lirica de dragoste cântată în grup bărbătesc.

Ansamblul etnofolcloric "Plăieşii" a devenit laureat al mai multor festivaluri. „Plăieşii” au evoluat cu succes şi peste hotarele ţării, fiind aplaudaţi şi apreciaţi de public atât pentru repertoriu, interpretare, dar şi pentru ţinutele pe care le poartă pe scenă. Profesorul Nicolae Gribincea îşi laudă cu fiecare ocazie „elevii”, despre care spune că sunt „nişte împătimiţi ai folclorului care simt nevoia să vină la repetiţii şi să cânte. Şi cum programul ansamblului este vast şi variat, fiecare membru al acestuia se regăseşte în repertoriu”. Biletele pentru spectacolul „Mândruliţă, floare rară”, ce va avea loc la finele lunii februarie, costă 130, 100 sau 80 de lei, în funcţie de aşezarea în sală, şi pot fi cumpărate doar online, de pe myticket.ro sau entertix.