Un bărbat de 58 de ani, din comuna Fântânele, a murit luni seara în Secţia ATI - Arşi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” din Iaşi, după o suferinţă de două luni de zile, după ce la sfârşitul lunii noiembrie a fost victima unui incendiu izbucnit în locuinţa sa. Poliţiştii fac în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal deschis pentru ucidere din culpă.

Incendiul care i-a adus sfârşitul lui Paulică Melter s-a petrecut în cursul după-amiezii de 25 noiembrie, la locuinţa lui din satul Cotu Dobei din comuna Fântânele. Bărbatul locuia singur şi nu avea acces la electricitate, fără a avea nici sobă pentru încălzit în locuinţă. Vecinii din sat spun că obişnuia să consume băuturi alcoolice, iar în acea după-amiază unul dintre ei a văzut fum ieşind din locuinţa victimei. Când au ajuns vecinii şi pompierii, proprietarul de 58 de ani se afla pe un teren agricol din apropierea locuinţei, în stare avansată de ebrietate şi având arsuri pe partea superioară a corpului.

La faţa locului a fost solicitată o ambulanţă, care l-a transportat la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate. Pompierii care au acţionat la locul incendiului au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului o ţigară lăsată aprinsă în interior. Odată cu vestea morţii bărbatului, poliţiştii au dispus schimbarea încadrării juridice din „vătămare corporală din culpă” în ,,ucidere din culpă”, efectuarea necropsiei urmând a stabili cauza decesului.