Doi şoferi cu permisele suspendate, după ce au comis abateri la regimul rutier, au fost identificaţi de poliţişti conducând autovehicule, deşi le fusese suspendat acest drept. Ei s-au ales cu dosare penale, care cu siguranţă în acest moment le vor îngreuna şi mai mult situaţia.

Un prim caz a fost înregistrat la primele ore ale zilei de miercuri, când un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni a oprit pentru control, pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un autoturism care avea defecţiuni la sistemul de iluminare, condus de un bărbat de 23 de ani, din comuna Slatina. În urma legitimării celui de la volan şi după efectuarea verificărilor s-a stabilit că acesta deţine permis de conducere, dar i-a fost reţinut pentru suspendare la data de 22 decembrie a anului trecut. Acest lucru s-a petrecut atunci tot în cartierul Burdujeni din Suceava, după ce bărbatul de 23 de ani nu a respectat culoarea roşie a semaforului. Dovada eliberată atunci de poliţişti expirase la data de 6 ianuarie, moment în care a intervenit suspendarea permisului. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”.

În cursul serii care a urmat, în jurul orei 22.00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Vama au oprit pentru control pe DN 17, în comuna Vama, un autoturism Audi condus de un bărbat de 29 de ani, din oraşul Frasin. El nu a putut prezenta permisul de conducere, iar verificările care au urmat au dus la constatarea faptului că el avea dreptul de a conduce suspendat. Pe numele său fusese deschis un dosar penal, după ce în cursul anului trecut a fost prins la volan în municipiul Bacău, sub influenţa băuturilor alcoolice. De această dată el s-a ales cu un nou dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”.