UPDATE

Copilul în vârstă de 2 ani și 3 luni de zile ajuns în stare critică la Spitalul Județean Suceava după ce a fugit de lângă părinții săi și s-a angajat brusc în traversarea drumului, fiind lovit violent de o mașină, a decedat, din păcate, luni noapte, pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Suceava. Deznodământul tragic nu a putut fi evitat, leziunile suferite de micuț fiind mult prea grave

 

Un copil în vârstă de 2 ani şi 3 luni de zile a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean Suceava după ce a fugit de lângă părinţii săi şi s-a angajat brusc în traversarea drumului, fiind lovit de o maşină şi proiectat la câteva zeci de metri distanţă. Drama cumplită s-a petrecut duminică seară, în jurul orei 20.00, la trecerea de pietoni semaforizată de pe strada Grigore Alexandru Ghica, în Iţcani, la ieşirea din Suceava spre Rădăuţi.

Un grup de părinţi ieşiseră de puţin timp de la slujba de duminică de la o casă de adunare din apropiere. Ei se îndreptau spre casă şi au ajuns la trecerea de pietoni, pe partea sensului dinspre Iţcani spre Siret.

După cum se vede şi pe imagini, oamenii s-au apropiat de semafor, fără intenţia de a traversa, observând culoarea roşie.

Brusc, copilul aflat lângă ei a pătruns pe carosabil, chiar în faţa maşinii VW Touran care venea dinspre Suceava. Unul dintre adulţi a fost foarte aproape de a fi şi el acroşat, în timp ce încerca să-l oprească pe copil.

Din păcate, o fracţiune de secundă de neatenţie şi ghinionul ca exact în acel moment să vină o maşină au dus la un impact violent.

Copilul a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava cu diagnosticul preliminar de policontuzie, traumatism cranio-cerebral critic, stop cardio-respirator resuscitat, traumatism toraco-abdominal, traumatism cranio-facial, şoc hemoragic, ruptură splenică, comă scor Glasgow 3. Cu alte cuvinte, în stare critică.

Ieri după-amiază, micuţul era în stare gravă, intubat şi ventilat mecanic, prognosticul medicilor fiind rezervat.
Şoferul, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Brodina, a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0.

 

Un copil de 10 ani a fost accidentat mortal pe aceeaşi trecere de pietoni

Pe aceeaşi trecere de pietoni, în septembrie 2016, a mai avut loc un groaznic accident rutier, în care a murit un copil în vârstă de 10 ani.

Pe 10 septembrie 2016, un copil în vârstă de 10 ani a plecat de acasă împreună cu fratele său mai mic, de 8 ani, şi încă doi copii, cu intenţia de a ajunge la stadionul din Iţcani, pentru a juca fotbal. Cei patru s-au deplasat înspre trecerea de pietoni semaforizată de lângă Tipografia Celestin. În momentul în care s-au angajat în traversare, o autoutilitară care venea dinspre Suceava, condusă un tânăr în vârstă de 19 ani, din Milişăuţi, a trecut la propriu prin grupul de copii. Trei au reuşit să se ferească în ultima clipă, însă Dafin Junior Băcilă a fost lovit în plin şi proiectat la peste zece metri distanţă, pe trotuar.

Copilul a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava în şoc hemoragic, cu leziuni foarte grave la cap. El a murit după cinci zile de comă.

Ancheta accidentului a început cu stângul, poliţistul rutier care a anchetat cazul stabilind iniţial, în cazul anchetei preliminare, că accidentul s-a produs din cauză că băiatul de 10 ani a traversat neregulamentar. Din fericire, imaginile surprinse de o cameră video au arătat cum au stat lucrurile, iar toate indiciile de pe imagini au demonstrat că şoferul avea culoarea roşie în momentul premergător impactului.

Autorul acestui accident, Paul Florin Ududec, din Milişăuţi, a primit 2 ani de închisoare cu executare.