Trei zile de controale întreprinse de polițiștii Serviciului Rutier Suceava, împreună cu formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au avut drept scop combaterea excesului de viteză și a depășirilor neregulamentare pe șoselele din județ. Astfel, în perioada 21-23 februarie au fost constatate două infracțiuni rutiere și au fost aplicate 647 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 275.115 lei, 428 dintre acestea pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Un caz deosebit de depășire a vitezei legale a fost înregistrat pe DN 2E, în comuna Cornu Luncii, când polițiștii au înregistrat pe aparatele radar un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Mălini, circulând cu viteza de 131 km/h, pe un sector de drum în care limita legală este de 50 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere pentru a fi suspendat.

În timpul acelorași controale, o femeie de 31 de ani, din municipiul Fălticeni, aflată la volanul unui autoturism cu care circula pe DN 15C, în comuna Boroaia, a fost înregistrată de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul cu viteza de 116 km/h, pe un sector de drum pe care limita legală este de 50 km/h. Femeia de la volan a fost sancționată contravențional și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

Cazurile înregistrate de deplasare cu viteză cu mult peste cea legală au cuprins și cel al unui bărbat de 34 de ani, din județul Maramureș, care a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în comuna Forăști, cu viteza de 114 km/h, limita legală fiind de 60 km/h pe acel sector de drum. Șoferul a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere pentru a fi suspendat.

În cadrul aceleiași acțiuni polițiștii au reținut pentru a fi suspendate 62 de permise de conducere, dintre care 35 pentru viteză, 22 pentru depășiri neregulamentare și 5 pentru alte cauze și au retrase 10 certificate de înmatriculare.