„Haina face pe om” sau „Haina deschide uşa” sunt doar câteva dintre proverbele populare care ilustrează importanţa felului în care o persoană se îmbracă și se prezintă în lume. De obicei, ţinuta pe care ţi-o alegi te reprezintă, dar nu de puţine ori, hainele care se găsesc în magazine nu se potrivesc în totalitate cu ceea ce ne trebuie pentru a ne simţi confortabil, a ne veni bine și a ne face să ne simţim bine.

Tocmai pentru astfel de situaţii există serviciile de croitorie oferite de Cristine Atelier,     deschis la bulevardul principal, chiar vizavi de Primăria Suceava.

Doamnele și domnișoarele care își doresc o elegantă rochie de seară, un costum cu care să întoarcă privirile, o bluză sau o fustă personalizată găsesc la Cristine Atelier tot ce au nevoie, de la ţinute gata să fie purtate, modele care să fie create după necesităţile proprii, până la micile ajustări esenţiale pentru ca hainele să li se potrivească perfect.

Specializat pe croitorie pe comandă, Cristine Atelier le stă la dispoziţie tuturor celor care doresc să li se confecţioneze ţinuta perfectă pentru evenimentele la care au de participat, să li se ajusteze hainele care le plac, dar nu li se potrivesc cum ar trebui, din diverse motive, dar și celor care vor să aducă îmbunătăţiri sau o notă personală unor ţinute care le plac și cu care vor să se facă remarcaţi.

„Facem orice - rochii, costume, haine pentru copii, rochiţe pentru fetiţe etc. Clienţii pot veni cu modelele dorite, iar, în plus, beneficiază de sfaturile noastre, pentru mici ajustări, astfel încât rezultatul final să-i avantajeze vestimentar”, spune Cristina, tânăra a cărei pasiune pentru vestimentaţie și croitorie a determinat-o să deschidă acest atelier, care s-a dovedit a fi foarte apreciat de doamne și domnișoare, care au devenit rapid cliente fidele.

„Foarte multe persoane din Suceava doresc haine exclusiviste, pentru ca atunci când merg la un eveniment să nu aibă surpriza de a vedea că și altele sunt îmbrăcate exact la fel ca ele. Tocmai de aceea, nu repetăm aceeași rochie în atelier, chiar dacă ni se cere. În schimb, ajutăm clientul să își găsească un alt model. Noi nu facem design vestimentar aici, ci croitorie pe comandă, dar nu facem același model de două ori”, a explicat Cristina cheia succesului de care se bucură în rândul clientelei feminine.

Bărbaţii fac și ei parte din potenţialii clienţi ai Cristine Atelier, dar numai într-o anumită măsură, pentru că nu fac decât retușuri la costumele lor.

„Și la bărbaţi pantalonii sunt mai lungi sau mai scurţi decât ar trebui, nu se potrivesc în talie, nu se așază bine sacoul sau bluza, nu le place modelul, vor să mai adauge ceva, ori un accesoriu...mereu este necesară câte o modificare la ceea ce se găsește în magazin”, spune proprietara atelierului de croitorie, care se ocupă de comenzile clienţilor împreună cu angajatele sale.

Clientele care doresc un costum anume pot veni și cu materialul propriu, dar în caz de nu îl au, atelierul are colaboratori de la care poate să le aducă ceea ce au nevoie, ori le  îndrumă către alte magazine din oraș, de unde îl pot procura.

Acestora li se oferă sfaturi și consultanţă pentru alegerea materialului, pentru ajustările care li s-ar potrivi, materialele, dar și un program flexibil pentru efectuarea probelor necesare.

„Înainte de a li se preda se face o ultimă probă, să vadă exact cum li se așază. Oricum facem două sau trei probe, în funcţie de dificultatea rochiei”, spune Cristina, proprietara atelierului de croitorie.

La final, rochia o primesc pe umeraș, gata călcată, aranjată, pregătită să fie purtată.

În cadrul atelierului de croitorie sunt pregătite și câteva modele de rochii spre care sunt îndrumate clientele care nu vin cu o cerinţă anume - alternative de urgenţă pentru femeile ocupate, care caută ceva deosebit, pe ultima sută de metri.

Desigur, acestea sunt adaptate necesităţilor și gusturilor fiecăreia, astfel încât rezultatul final să fie pe placul lor.

 

Cristine Atelier – program și date de contact:
Cristine Atelier este deschis pe Bulevardul 1 Mai, vizavi de Primăria Suceava, de la 10.00 la 17.00 de luni până vineri (program flexibil pe bază de programare).
Detalii și programări pot fi făcute la nr. de telefon 0759 884 235 sau prin mesaj privat pe https://www.instagram.com/cristineatelier/
https://www.facebook.com/cristine.atelier.tailor/.