Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz îi solicită Ministerului Sănătăţii măsuri urgente pentru protecția personalului Spitalului Județean. „Solicit urgent ministrului sănătății, Victor Costache, să ia o atitudine corectă pentru personalul medical, personalul auxiliar și pacienții internați din Spitalul Județean de Urgență <Sântul Ioan cel Nou> din Suceava”, a spus Cobuz.

Ea a atras atenția asupra faptului că testarea pentru noul coronavirus trebuie să fie obligatorie pentru toți, nu doar cei cu simptome respiratorii. Deputatul social-democrat a mai precizat că trebuie să se aibă în vedere și faptul că spitalul are peste 90 de cazuri confirmate COVID-19 pozitiv din rândul personalului medical, motiv pentru care în această perioadă ar trebui izolarea medicilor, a personalului medical și auxiliar.

„Orice pacient trebuie testat pentru a putea fi externat în condiții sigure. Nu vă jucați cu viața oamenilor când aveți toată puterea în a lua deciziile în ceea ce privește sănătatea”, a încheiat Maricela Cobuz.