Orașul Siret a intrat în autoizolare începând de joi, 2 aprilie, ca măsură suplimentară pentru a preveni infectarea localnicilor cu noul coronavirus. Siret este astfel al doilea oraș din judeţul Suceava, după Gura Humorului, care restricţionează accesul persoanelor din alte localităţi pentru cumpărături sau pentru alte activităţi care nu îşi justifică urgenţa sau utilitatea.

Primarul din Siret, Adrian Popoiu, a declarat că decizia a fost luată în ultima şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Adrian Popoiu a declarat că la intrările în oraş vor fi amplasate filtre pentru a verifica maşinile care intră în localitate. Popoiu a spus că începând de joi, 2 aprilie, se interzice deplasarea cetățenilor în afara orașului Siret pentru cumpărături. Tot de joi se interzice accesul persoanelor din afara orașului, care vin la cumpărături la magazinele din Siret. „De asemenea, am interzis accesul între localități prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulație publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale”, a spus primarul din oraşul Siret. El a arătat că filtrele de poliţie vor fi la toate intrările în oraş.

Adrian Popoiu a mai arătat că accesul în afara orașului Siret al cetățenilor orașului Siret și în interiorul orașului al cetățenilor din alte localităţi se va permite doar în anumite cazuri, respectiv pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în orașul Siret, precum și a aprovizionării populației. De asemenea, se va permite accesul persoanelor care nu locuiesc în orașul Siret dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Adrian Popoiu a declarat că toate aceste măsuri au fost luate pentru a preveni extinderea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Asta în condițiile în care până în cursul zilei de ieri un bărbat din Siret a murit la Spitalul Județean Suceava, fiind infectat cu noul coronavirus, iar alte trei persoane din oraș sunt suspecte, neavând încă o confirmare oficială.