O haită formată din aproximativ 15 câini face prăpăd în cartierul Burdujeni, în special pe strada Aleea Dumbrăvii. Într-o singură noapte patrupedele canine au omorât trei berbecuți care aparțineau unui bărbat care locuiește în zonă, asta după ce săptămâna trecută au mai ucis un miel.

Proprietarul este disperat și spune că a sunat de trei ori la Primăria Suceava în speranța că cineva va veni și va strânge câinii fără stăpân.

”Să crești animale nu-i deloc simplu, iar când vezi că se întâmplă așa ceva îți vine să-ți iei câmpii. Vă spun sincer, sunt în stare de orice, inclusiv să otrăvesc acești câini. Mieii erau închiși în țarc, nu umblau aiurea, ce pot face mai mult de atât pentru a-i proteja? Sper ca cei de la Primăria Suceava să audă măcar acum care este situația și să ia măsuri cât mai rapid”, este strigătul de disperare al bărbatului căruia i-au fost omorâți patru miei.

Acesta a mai menționat că haita de câini este venită destul de recent în zonă și că acționează în special pe timp de noapte.

Contactat telefonic, viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat că se vor lua măsuri pentru prinderea câinilor fără stăpân. Acesta a mai precizat că medicul veterinar care se ocupă cu tranchilizarea animalelor în operațiunea de prindere era din Fălticeni și în perioada de carantină nu a putut intra în municipiul Suceava, dar că de luni această activitate a fost reluată.