Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a informat Ministerul Sănătății că medicul dentist Cătălin Graur, numit din data de 20 mai director executiv al DSP Suceava, este în concediu medical și nu s-a prezentat la post. „Am solicitat detașarea unui alt director, eventual medic epidemiolog”, a declarat, joi, prefectul Moldovan.

Deocamdată, atribuțiile de conducere sunt exercitate de directorul economic al DSP Suceava, Firuța Bosancu.

Stomatologul Cătălin Graur a fost numit director executiv al DSP Suceava de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și, conform ordinului de ministru, ar fi trebuit să se prezinte la post miercuri, 20 mai a.c.. Dr. Graur a fost director al DSP Vrancea până în data de 13 aprilie a.c., când a fost suspendat din funcție de ministrul Nelu Tătaru, pe motiv de gestionare proastă a activităţii epidemiologice.

La momentul când a fost suspendat, în județul Vrancea erau înregistrate 134 de cazuri de COVID-19, iar în județul Suceava, 1.731 de cazuri, potrivit datelor transmise zilnic de Grupul de Comunicare Strategică. Dacă 134 de cazuri au fost gestionate defectuos, în viziunea ministrului, este greu de înțeles ce criterii au stat la baza numirii medicului Cătălin Graur la conducerea unei instituții într-un județ în care sunt de gestionat circa 550 de cazuri încă active, dintr-un total  de 3.469 de cazuri COVID. În județul Vrancea numărul total de cazuri confirmate până la această oră este de 546.

Potrivit Ziarului de Vrancea, ordinul de suspendare din funcția de director al DSP Vrancea a fost contestat în instanță de dr. Cătălin Graur, însă Curtea de Apel Galați a respins contestația, ca nefondată, cu recurs în 5 zile de la comunicare.

Pe de altă parte, teoretic, suspendarea a încetat odată cu starea de urgență, dar nu avem informații de ce dr. Graur nu a putut reveni în funcția de director al DSP Vrancea și de ce a fost numit de ministrul Sănătății la DSP Suceava.