Ordinul privind purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial, cu modificări față de forma inițială, transmisă de Ministerul Sănătății în urmă cu câteva zile. Masca trebuie purtată în orice spaţiu public închis, în spaţii comerciale, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

În ceea ce privește excepțiile, dacă inițial angajații care lucrau în același birou și aveau între ei o distanță de cel puțin doi metri puteau să nu poarte mască, în ordinul publicat în Monitorul Oficial este permis să nu se poarte masca doar angajaților care lucrează singuri în încăperea respectivă.

De asemenea, au fost scoși elevii și studenții de pe lista de excepții, iar vorbitorii în public pot să nu poarte masca doar dacă se află la o distanță de cel puțin trei metri față de oamenii din public, iar în public să nu se afle mai mult de 16 persoane. Rămân exceptați de la obligativitatea purtării măștii copiii cu vârsta sub cinci ani, persoanele care depun muncă fizică intensă (temperaturi ridicate, umiditate crescută),  prezentatorii de televiziune și invitații lor, dacă se află la distanță de cel puțin trei metri.