Un grav accident rutier s-a produs duminică, în jur de ora 19.00, în zona de munte a județului, la Panaci, pe un drum comunal, după ce o autoutilitară în care se aflau șase bărbați s-a zdrobit de un stâlp. Un bărbat a murit iar ceilalți cinci au ajuns la spital, răniți, cel puțin doi cu leziuni grave. Ulterior s-a stabilit că la volan se afla un tânăr în vârstă de 28 de ani, care nu are permis de conducere și era și băut. Pompierii militari care au intervenit la fața locului cu două autospeciale de descarcerare au constatat că trei dintre bărbați erau încarcerați. Doi dintre ei au fost scoși în viață din mașină, conștienți, dar în stare de șoc și cu leziuni grave. Un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost declarat decedat.

Răniții au fost preluați de cinci ambulanțe și duși la spital.

Din informațiile care se cunoșteau aseară, cei șase lucrau la Panaci la renovarea unei grădinițe. Tânărul care s-a aflat la volan este din Iași, un pasager este din Republica Moldova, iar restul sunt localnici.

La ora accidentului, cei șase se întorceau de la un grătar făcut la o stână aflată pe un deal, unde au consumat alcool. Mașina nu era a tânărului băut (concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat) și fără permis ci era luată, în condiții ce urmau să fie stabilite, de la pensiunea la care stătea.

În timp ce se afla într-o zonă de coborâre, la ieșirea dintr-o curbă, tânărul fără permis a scăpat mașina de sub control, intrând violent în stâlp.

Drumul pe care s-a produs accidentul este extrem de puțin circulat.

Ce se mai constată cu tristețe este că în ultima săptămână, de când s-a revenit la un trafic normal, s-au înregistrat foarte multe accidente grave în județul Suceava. S-a ajuns deja la cinci decedați și numeroși răniți grav, în interval de o săptămână.