Un control de rutină desfășurat de polițiștii Compartimentului Rutier Gura Humorului, în cadrul unei acțiuni de combatere a conducerii sub influența alcoolului, i-a dus pe aceștia la constatarea a trei infracțiuni în cazul unui autoturism oprit vineri seara, după ora 23.00, pe drumul județean DJ 177A, care leagă orașul Frasin de comuna Stulpicani.

La volanul mașinii de tip Audi A4, care se deplasa din direcţia Frasin spre Stulpicani, se afla Dinu C., un bărbat de 31 de ani din Gura Humorului. Polițiștii i-au solicitat documentele lui și ale mașinii, acesta prezentându-le doar certificatul de înmatriculare şi asigurarea de răspundere civilă în caz de daune produse terţilor, restul documentelor declarând că nu le are asupra sa.

Așa cum se procedează în astfel de cazuri, polițiștii au accesat baza de date a poliției, conform căreia bărbatul figura cu permisul de conducere suspendat în urma comiterii unor contravenții la regimul circulației pe drumurile publice.

Polițiștii au avut suspiciuni și în privința autenticității plăcuțelor de înmatriculare, care erau neconforme cu standardul. În urma examinării autovehiculului, a ridicării seriei de șasiu și a verificării acesteia într-o aplicație a poliției, s-a constatat faptul că autoturismul condus de bărbat fusese înmatriculat în Germania, însă a fost radiat din circulație în data de 20 ianuarie 2020. La verificarea plăcuțelor de înmatriculare, polițiștii au stabilit că acestea sunt atribuite în acest moment unui alt autoturism. Întreaga activitate infracțională a bărbatului s-a concretizat astfel în întocmirea unui dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui autoturism neînmatriculat”, „conducerea unui autoturism cu număr fals” precum și ,,conducerea fără permis sau cu permisul auto suspendat”.