Finalizarea Centrului de radioterapie și diagnostic precoce al cancerului, din curtea Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava (la spitalul vechi), a fost amânată până la o dată neprecizată. Întrebat în legătură cu data la care centrul va fi dat în folosință, managerul spitalului, dr. Anatolii Buzdugan, a declarat că deocamdată „lucrările sunt în conservare”. 

Investiția, care este una privată, pe un teren concesionat de spital, trebuia să fie gata de la sfârșitul anului trecut, dar termenul a fost amânat pentru acest an. În prima etapă de la darea în funcţiune, era preconizat să trateze 700-1.000 pacienţi pe an, fiecare pacient cu 8 până la 24 cure pe tratament.

Lucrările s-au derulat cu dificultate, din cauza unor neînțelegeri între investitori și constructorul inițial și a unor probleme de finanțare a acestui proiect pentru care contractul de concesionare a terenului s-a semnat cu investitorul SC RT Lotus Center Cluj-Napoca în noiembrie 2015. Valoarea lucrărilor, în prima fază, este de aproximativ șase milioane de euro, în sumă fiind incluse finalizarea construcţiei și instalarea echipamentelor RT și CT. În faza a doua, prin achiziționare de echipamente medicale, valoarea urma să crească la 13-14 milioane de euro.

În ceea ce privește finalizarea celor patru noi săli de operație, construite prin supraînălţarea Corpului D, dr. Buzdugan a declar că termenul a fost prelungit cu două luni din cauză că lucrările au fost sistate pe perioada stării de urgență.

De asemenea, se lucrează și la amenajarea Laboratorului de medicină nucleară, unde săptămâna trecută a fost adus și montat mobilierul.