Polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au fost sesizați, duminică după-amiază, că pe drumul comunal din Frătăuții Noi un copil conduce un autoturism, punând în pericol traficul.

În jurul orei 16.45, patrula direcționată imediat la fața locului a identificat un BMW de culoare verde închis, la volan fiind identificat un minor care nu avea la el nici măcar buletinul. Din cercetările ulterioare s-a stabilit că este vorba de un tânăr în vârstă de 16 ani, din Frătăuții Noi.

Tânărul mirosea și a alcool și le-a declarat polițiștilor că a băut o bere înainte de a se urca la volan. Este o variantă probabilă, având în vedere că minorul avea o concentrație de 0,06 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. O alcoolemie mică, care atrage doar amendă, nu și dosar penal.

Neregulile constatate în acest caz de polițiștii de la Gălănești nu se opresc aici. Autoturismul avea ITP-ul expirat de mai bine de 5 ani, iar polița RCA era de asemenea expirată.

Minorul va răspunde penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere. În plus, acesta a încasat și mai multe amenzi, care însumează aproape 1200 de lei.