Medicul veterinar Octavian Ilisoi, președintele ALDE Suceava, și-a exprimat indignarea vizavi de faptul că actualul Guvern nu a venit cu nici un plan concret pentru sprijinirea oamenilor de afaceri. Asta în condițiile în care timp de trei luni multe firme au funcționat în regim de avarie sau au fost închise total, lucru care mai este valabil și astăzi pentru unele afaceri.

”Din cele 33 de miliarde de euro pe care România le poate primi de la Uniunea Europeană, câți bani vor ajunge efectiv în conturile firmelor grav afectate de pandemie? Se pare că mai nimic, pentru că nu am văzut nici o măsură concretă, vreun plan bine conturat și închegat. În schimb, vedem zilnic doar promisiuni, că vom face și vom drege. De vorbe ne-am săturat până peste cap, e timpul să venim și cu fapte concrete”, a spus Octavian Ilisoi.

Președintele ALDE Suceava a opinat că prin lipsa unor măsuri concrete de ajutorare a firmelor mici și mijlocii, Guvernul nu face decât să-și arate disprețul pentru oamenii care contribuie cu sume semnificative la bugetul național.

”A lovi în acești oameni este echivalent cu o condamnare financiară. Întreb și eu, dacă aceste firme nu vor putea să își mai plătească angajații, dacă se vor duce spre faliment, cine răspunde? Există riscul major ca numărul șomerilor să crească în următoarea perioadă, ceea ce va pune o presiune enormă pe buget. De aceea, consider că implementarea unor scheme de sprijinire a firmelor mici și mijlocii nu este doar obligatorie, ci și extrem de urgentă”, a concluzionat Octavian Ilisoi.