Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și locțiitor de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, sâmbătă, 27 iunie 2020, se va săvârși pomenirea la 40 de zile pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen. Programul zilei de sâmbătă este următorul: la ora 8:00, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, care va fi săvârșită de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei; la ora 10:00, Slujba parastasului pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen; la ora 12:00 – Trisaghion, săvârșit la mormântul Părintelui Arhiepiscop Pimen de la Mănăstirea Sihăstria Putnei. „Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții pe Părintele nostru Arhiepiscop Pimen. Veșnica lui pomenire din neam în neam!”, este mesajul transmis de  Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Vă reamintim că sâmbătă, 27 iunie, municipiul Suceava se va afla în doliu, iar steagurile de la toate instituțiile vor fi coborâte în bernă.

În cei 30 de ani de mandat pe care i-a avut Înaltpreasfințitul Pimen ca Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, s-au făcut peste 100 de biserici în județul Suceava, din care 20 în municipiul Suceava.