Ministerul Sănătății a alocat, prin Direcția de Sănătate Publică, suma necesară pentru achiziția de aparatură medicală și echipamente de comunicații pentru Spitalul Municipal Fălticeni, de la 1 iulie a.c.. Alocarea banilor este văzută însă de PSD Suceava drept o măsură dictată de perspectiva alegerilor locale.

Într-un comunicat remis vineri, Departamentul de presă al PSD Suceava arată că suma alocată este distribuită trimestrial: 4.876 milioane de lei trimestrul II, 2.935 milioane de lei trimestrul III și 2.189 milioane de lei trimestrul IV, apreciind că „importantă este finalitatea demersului, pe care l-am putea considera de bună credință”.

Cu toate acestea, social-democrații califică situația ca „nuanțabilă”, și asta deoarece până acum „toate demersurile și solicitările alocării acestei sume făcute de parlamentarii social-democrați suceveni, de primarul municipiului Fălticeni, de managerul Spitalului Fălticeni, de comunitățile locale din zona Fălticeni, de ONG-uri nu s-au bucurat de o reacție concretă din partea ministerului”. „Răspunsul acestuia a venit abia acum când, de câteva zile, primarul Fălticeniului a anunțat că el și locuitorii zonei Fălticeni nu mai cred în promisiunile ministrului Sănătății, nu mai așteaptă o implicare a Ministerului Sănătății în finalizarea unei investiții atât de importante pentru sănătatea celor 150 mii de oameni din zona Fălticeni. Mai mult, primarul Cătălin Coman și consilierii locali au găsit o soluție pentru obținerea acestor fonduri demarând o procedură de împrumut”, se arată în comunicat.

În acest context, decizia de alocare a fondurilor este văzută de PSD drept o „încercare disperată de salvare a carierei politice a lui Gheorghe Flutur, cel care, în ochii sucevenilor, se face vinovat de tragedia pe care a provocat-o pandemia de coronavirus în județ”.

În comunicat se subliniază că suma alocată de Ministerul Sănătății pentru noul spital din Fălticeni este insuficientă, reprezentând cam jumătate din necesar, astfel că va fi completată cu aproape 9 milioane de lei, așa cum a anunțat primarul Cătălin Coman, printr-un credit contractat de Primăria Fălticeni. „Important este ca acest spital, construit în 7 ani de guvernarea PSD, să primească într-adevăr suma necesară punerii în funcțiune”, se mai arată în comunicatul Departamentului de presă al PSD Suceava.