Un bărbat de etnie romă din Pătrăuți este dat în urmărire generală de Poliția Română, având de executat o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare, pentru infracțiunea de tentativă de furt. Stejărel Burduja, ajuns la 45 de ani, este un infractor cu state vechi și are la activ mai multe condamnări, în special tâlhării comise asupra unor femei din municipiul Suceava.

Ca mod de operare, individul urmărea femei care se deplasau singure pe stradă și care aveau asupra lor poșete. Când avea momentul prielnic, acesta se apropia de victimă, o brusca și îi smulgea poșeta.

Stejărel Burduja a fost pus sub acuzare de judiciariștii suceveni pentru astfel de tâlhării stradale atât în anul 2008 cât și în 2012.

Mai recent, acesta a fost trimis în judecată pentru tentativă de furt și având în vedere că este recidivist a primit pedeapsa de 1 an și 6 luni, în regim de detenție. La rămânerea definitivă a pedepsei, Stejărel Burduja nu a mai fost de găsit, astfel că s-au demarat procedurile de dare în urmărire a acestuia.

Bărbatul prezintă tatuaje și cicatrici, este mic de înălțime (1,60 metri) și are o fizionomie care nu prea îl ajută să treacă neobservat.