Un bărbat din comuna Moara, care a provocat un accident în timp ce se afla în stare avansată de ebrietate la volan și care a și părăsit locul faptei, a fost condamnat, la aproape trei ani distanță de la accident, la o pedeapsă rezultantă de 2 ani, 3 luni și 10 zile de închisoare, pe care magistrații Judecătoriei Suceava au decis să o suspende pe perioada unui termen de încercare de 4 ani de zile. Inculpatul, Vasile Lupescu, a avut de răspuns pentru trei infracțiuni, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului și se poate spune că a beneficiat de clemență din partea judecătorilor de la prima instanță care a analizat dosarul. Sentința Judecătoriei Suceava poate fi contestată cu apel la instanța superioară.

Judecătorii i-au impus autorului accidentului mai multe obligații, inclusiv muncă în folosul comunității - 120 de zile în cadrul Primăriei comunei Moara. Acesta va avea și interdicție de a conduce de 2 ani de zile, termen după care va trebui să dea din nou examen de permis, dacă va mai dori să conducă.

Monitorul de Suceava relata la finele lunii septembrie 2017 faptul că un şofer aflat în stare avansată de ebrietate a provocat un accident, intrând cu maşina pe contrasens, după care a părăsit locul faptei. Accidentul s-a petrecut în seara zilei de 25 septembrie, pe DJ 209C, pe raza satului Liteni, comuna Moara.

Din cercetările polițiştilor rutieri a rezultat că Vasile Lupescu, în vârstă de 51 de ani, din satul Frumoasa, conducea un autoturism VW Passat, iar la un moment dat a pătruns brusc cu maşina pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar de o femeie în vârstă de 48 de ani, Eugenia M., din municipiul Suceava.

Martorii au povestit că după impact, şoferul, care inițial coborâse din maşină şi părea a fi în stare de ebrietate, s-a urcat la volanul autovehiculului şi a plecat.  

Femeia de la volanul celuilalt autoturism era rănită și a fost transportată la Spitalul Județean Suceava.

Șoferul băut a fost depistat în scurt timp de polițiști. Pus să sufle în etilotest, bărbatul avea o concentrație de peste 1,10 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere cumulul de infracțiuni, dar şi alcoolemia foarte mare, după audieri bărbatul a fost reținut în arestul poliției județene timp de 24 de ore.

Ulterior, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava l-au trimis în judecată pe bărbat pentru cele trei infracțiuni amintite mai sus.