Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Marginea, a ajuns în penitenciar luni seară în baza unei condamnări definitive la 1 an și 7 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Gheorghe Moldovan a plătit tribut inconștienței și teribilismului. Atunci când a condus beat și fără permis, polițiștii au plecat în urmărirea sa după ce tânărul a fost înregistrat de radar cu aproape 100 de kilometri la oră în localitate. Tânărul pericol public s-a angajat și într-o urmărire cu poliția, deși avea o alcoolemie foarte ridicată.

Pe 17 noiembrie 2019, un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți, care acționa cu radarul pe DN 2E, pe raza satului Clit, a înregistrat un Ford Galaxy care rula cu viteza de 96 de km/h pe sectorul de drum prin localitate.

Deși polițiștii au efectuat semnale regulamentare acustice și luminoase, folosind și paleta reflectorizantă, individul de la volan și-a continuat deplasarea către centrul localității Clit. Șoferul a virat la un moment dat pe un drum secundar, încercând să-și piardă urma, însă a fost blocat de polițiști.

La volan a fost identificat Gheorghe Moldovan, de 28 de ani la acea vreme, din Marginea. Tânărul care se angajase în urmărirea cu poliția era în stare avansată de ebrietate – 1,18 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Tânărul nu avea permis de conducere, iar la acea dată era deja în termenul de încercare al unei precedente infracțiuni la regimul rutier, pentru care fusese condamnat cu suspendare. Așadar, tânărul din Marginea a călcat în picioare legislația rutieră, iar până la urmă a ajuns în penitenciar.

Luni seară, tânărul a fost găsit de polițiști pe raza localității de domiciliu, fiind reținut, escortat și dus în Penitenciarul Botoşani, pentru executarea pedepsei.