Doi bărbați din Pârteștii de Jos, protagoniștii unei agresiuni produse asupra unui consătean, au ajuns miercuri după-amiază în arestul IPJ Suceava, după ce pe numele lor au fost emise ordonanțe de reținere.

Incidentul care i-a privat de libertate pe cei doi s-a petrecut marți la prânz. În jurul orei 13.45, lucrătorii Postului de Poliție Pârteștii de Jos au fost sesizați telefonic de către un tânăr de 22 de ani, din satul Deleni al comunei Pârteștii de Jos, despre faptul că a fost bătut de către Constantin O., de 25 de ani, și fratele acestuia, Ionuț Vasile S., de 18 ani, ambii din aceeași localitate.

 În urma verificărilor efectuate s-a constatat că marți la prânz, în timp ce tânărul de 22 de ani se afla în incinta Agenției Poștale Deleni, a fost acostat de către cei doi, în contul unui conflict avut cu aceștia în urmă cu circa două săptămâni. Pe fondul divergențelor deja existente, cei doi l-au lovit cu pumnii, după care au dispărut. Tânărul de 22 de ani a refuzat intervenţia unui echipaj de ambulanță la fața locului pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Având în vedere modul în care s-a petrecut agresiunea și faptul că ostilitățile s-au desfășurat într-un loc public, frecventat de lume, polițiștii au luat decizia emiterii pe numele celor doi agresori a unor ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind încarcerați în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,lovire sau alte violențe” și ,,tulburarea ordinii și liniștii publice”. La eliberarea din arest procurorii care au preluat dosarul de cercetare penală au luat măsura cercetării în continuare a celor doi sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.