Comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, va avea de primit o sumă importantă de bani pentru perioada în care a fost pus la dispoziție și a pierdut funcția de șef de inspectorat. Mai exact, printr-un Ordin al ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a stabilit că pentru perioada 13 august 2013 – 16 mai 2016 comisarul-șef Ioan Nicușor Todiruț are de primit drepturile bănești care i-au fost reținute. Suma pe care fostul șef al IPJ Suceava o are de primit va fi calculată în perioada următoare.

Ioan Nicușor Todiruț a pierdut funcția de șef al IPJ Suceava după ce a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava. La scurt timp, el a fost trimis în judecată și într-un al doilea dosar instrumentat de aceeași structură de parchet. În final, Todiruț a fost achitat în ambele dosare, ultima soluție care îi este favorabilă fiind pronunțată în februarie 2020.

Cele două dosare vizau achiziția sediilor de poliție din Suceava și Câmpulung Moldovenesc. Trebuie spus că sediul Poliţiei Municipiului Suceava, de pe strada Universităţii, de lângă Kaufland, este funcțional, în timp ce clădirea în care trebuia să se mute Poliția Câmpulung Moldovenesc este acum o paragină.