Polițiștii de la Secția Burdujeni au fost sesizați, luni, de cei de la Delgaz Grid cu privire la faptul că de la un imobil de pe strada Calea Unirii se sustrage energie electrică printr-un cablu improvizat. Specialiștii companiei constataseră în teren că imobilul situat pe strada Calea Unirii. Nr. 94, aparținând unui bărbat de 43 de ani, este racordat la tabloul electric situat pe peretele unei centrale termice printr-un cablu improvizat de aproximativ 25 de metri. Respectiva familie consuma energie electrică fără a fi contorizată și fără a avea contract de furnizare.

Polițiștii au făcut și ei o cercetare la fața locului, identificând improvizația care făcea legătură cu rețeaua de distribuție a Delgaz. Bărbatul de 43 de ani a recunoscut că a făcut improvizația și le-a spus polițiștilor că are o situația materială precară și din această cauză a apelat la această soluție ilegală.

Prejudiciul urmează a fi estimat și comunicat ulterior de către experți din cadrul S.C Delgaz Grid S.A. 

Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunile de „furt” și  „executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”.