Un pui de tigru bengalez, provenit de la Grădina Zoo Șoimaru din Ilișești, a fost descoperit tocmai la Cluj. Povestea a ajuns și la urechile reprezentanților Gărzii de Mediu, care au demarat controale încrucișate, atât la Cluj, cât și la Ilișești.

”Comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava au efectuat un control la operatorul în cauză, constatându-se faptul că un pui din specia Panthera tigris (tigru bengalez), născut în captivitate, a fost înstrăinat (predat în custodie) ilegal. În consecință, s-a impus preluarea și relocarea acestuia conform condițiilor legale în vigoare, concomitent cu interzicerea oricărei forme de înstrăinare către persoane fizice sau juridice neautorizate”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Suceava.

Totul a început acum câteva luni, când un cetățean arab care locuiește în Cluj a oprit la Grădina Zoo din Ilișești și a observat că puiul de tigru nu este acceptat de părinți și se afla într-o stare precară. Cetățeanul arab a obținut acceptul lui Dorin Șoimaru de a prelua puiul de tigru pentru tratament. În tot acest interval, mica felină a fost întreținută și pusă pe picioare, iar acum starea de sănătate este una foarte bună.

Persoana la care se află acum puiul de tigru a depus documentația pentru a obține autorizațiile necesare deschiderii unui punct de lucru pentru îngrijirea și reabilitarea animalelor, dar până le va obține trebuie să predea felina unei grădini zoologice.

În ceea ce privește predarea în custodie a animalului, Dorin Șoimaru nu va răspunde în nici un fel, și asta pentru că legislația nu stipulează absolut nimic dacă predai un animal în custodie în vederea tratamentului, fie și dacă acea persoană fizică sau juridică nu este autorizată în acest sens.